Dessertvin

Recioto di Soave 2015

Øst for Verona i norditalien ligger Soave området, hvor bl.a. Garganega druerne dyrkes med kærlighed.
Vor Recioto di Soave, der inderholder 100% Garganega, er en helt speciel én af slagsen, da den er mousserende modsat de fleste.
Druerne høstes i begyndelsen af oktober og al håndtering foregår med håndkraft, og kun de bedste af disse bruges til produktion af disse liflige dråber. Denne Recioto har et strejf af pære, tørrede æbler og honning, og man kan fornemme en antydning af kandiseret frugt i smagen.
Recioto di Soave bør serveres ved 10-12 grader og kan med fordel nydes til ferskvandsfisk, skaldyr eller for den sags skyld kraftigere oste.
Producenten anbefaler også at prøve den med hvid chokolade.

Pris DKK: : Fra kr. 205,-

LA GIARETTA RECIOTO DOC Classico 2009

En dejlig ”dessertvin” i ordets allerbedste forstand. Druerne Corvina, Corvinone og Rondinella høstes i september og ligger til tørre på træriste helt frem til marts, for at øge koncentrationen i druerne. Gæringen af mosten stoppes halvvejs i processen for at få mere sødme frem. Denne ekstreme tørring gør den dybrøde vin sød og fyldig og giver den et strejf af kirsebær.
Bør nydes afkølet for at få den perfekte smag frem i vinen.

Pris DKK: : Fra 230,- (indhold 0,5l)